Wie zijn wij?


Hallo beste mensen. Wij zijn John en Carola Jansen en fokken, trainen en lopen wedstrijden (schapendrijven) met onze honden al voor vele jaren. Het werken met Border Collies en het trainen van deze honden is bijna een dagtaak van ons geworden. Een dagtaak omdat we een grote kudde schapen hebben die uiteraard verzorging nodig heeft en ''jong aanstormend'' talent wat regelmatig bij de schapen getraind moet worden.Beiden zitten we bijna ons leven lang al in de honden, katten,paarden en koeien en schapen.John is 28 jaar hoefsmid geweest, maar omdat dit een vreselijk zwaar beroep is , heeft hij een moeilijke beslissing moeten nemen en is hij daar mee gestopt. Het was tijdens zijn loopbaan als hoefsmid dat hij de bordercollie voor het eerst tegenkwam. Dit was via een klant. Zij nam voor John het eerste border collie teefje mee uit Wales bij Aled Owen vandaan. Van het een kwam het ander en één hond was niet genoeg wanneer je in de wedstrijd sport schapendrijven loopt. Daarna kwam Chad Dutch Highland's Famke, deze zijn ze tegen gekomen door in de promotie wedstrijden mee te doen en zo tegen Geert Reinders "aan te lopen". Na Chad zijn er vele honden bij gekomen en hiervan zijn er veel gebleven. Goede honden zijn over het algemeen niet te koop. Zelf zijn we ook gaan fokken om te zoeken naar een combinatie die goed bij John past in de wedstrijdsport. We zijn al een heel eind op weg naar de top, maar het blijft moeilijk om een "goede"pup voor jezelf uit te zoeken. Het moet klikken als combinatie en we zijn nog steeds op zoek naar nog betere honden uit eigen lijnen. John fokt dus zelf zijn honden en traint ze ook door tot het niveau waar ze nu lopen. Ook een heel belangrijk punt is dat wij graag zien dat onze pups terecht komen waar ze tot hun recht komen. Behalve het fokken en participeren in trials, is John ook een FCI erkend jurylid voor wedstrijden. Hij heeft reeds vele nationale en internationale wedstrijden mogen jureren. Carola heeft zich meer op het fokken en het groot brengen van de pups gestort . Mee lopen in wedstrijden is voor haar onmogelijk omdat zij heel onregelmatige werktijden heeft en ook nog eens vaak in de weekeinde . Verder moet er natuurlijk ook iemand thuis zijn die de honden verzorgt.
Uiteraard onze eigen honden waar wij heel druk mee zijn maar van tijd tot tijd hebben wij een nestje waar ook veel tijd in gaat zitten, maar oh zo leuk !!
Onze kinderen helpen wel mee met de socialisatie maar het is en blijft een hobby van ons. Dan is er ook ons trainingscentrum waar wij veel plezier aan beleven om honden van cursisten wekelijks te zien uitgroeien tot goede werkhonden.

06-25347074 en/of 06-22292087